top of page
Ivana Verner

Bylinky a začátek léta!

Brzy nám začne léto!

Léto začíná letním Slunovratem a končí podzimní rovnodenností. 3 měsíce máme před sebou jedno z nejkrásnějších období roku. Je spojeno s prázdninami a dovolenými.

Je to období, které naši předkové považovali za velice silné a výnamné. Začíná sklizeň úrody ovoce, zeleniny, sbírají se houby a byliny.

Byliny jsou veliké Dary Přírody!

Meduňka,máta, bazalka, majoránka, kopr, koriandr, libeček, petrželka i pažitka.

Šalvěj, třezalka, rozmarýn a tymián, dobromysl, jitrocel, divizna, levandule., řebříček .

Všechny tyto bylinky jsou běžné v našich zeměpisných a klimatických podmínkách a můžeme je docela jednoduše pěstovat na zahradě i v truhlících na třeba na balkoně.

Používat je můžeme čerstvé, nebo je usušit. Příprava čaje je jednoduchá, skvělé je přidávat bylinky do dipů a dresinků, do polévek a hlavních jídel. Můžeme popustit uzdu fantazii a kreativitě a určitě nic nezkazíme. Můžeme strávit zajímavé chvíle tím, že se budeme o bylinkách snažit zjistit jejich účinky a použití.

Navíc bylinky sbírané v období kole Slunovratu a Svatého Jána mají velikou sílu a navíc magickou moc. Prostě báječně pomáhají i jako kytice ve váze našich domovů

Sbírat bylinky je radost, skvělý zážitek a jsou to romantické chvilky.

Léto je psojené také s koncem školního roku, s příjemnými chvílemi strávenými v přirodě a s našimi blízkými, s poznáváním nových míst, malými dobrodružnými výpravami třeba i s přepsáním venku v přírodě, zkrátka léto budiž pochváleno!





14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page