top of page

Jak se cítit dobře...

Často všichni míváme pocit, že se nám nedaří, že jde vše těžko, že se neplní naše očekávání, zkrátka, že život je plný nepříjemných situací a tak se prostor našich příjemných pocitů zužuje, někdy až mizí , ztrácí se...

A my se můžeme dostat až do situace, kdy se život jeví jen plný starostí, překážet a nevidíme východisko jak to změnit....

Nejlépe je takovým pocitům " určitého až zmaru" předcházet...

Nikdo to za nás neudělá, máme to ve svých vlastních rukách.

Učit se vytvářet si každodenní alespoň malý prostor Radosti a vděčnosti...

Konkrétně to můžeme dělat například tak, že se učíme vnímat kolem sebe krásu, soulad, harmonii.... a výborně to funguje v přírodě.

Když mám pocit, že vše je marné, že se mi nic nedaří, přestanu o tom přemýšlet, přestanu zírat se skoněnou hlavou do země a zvednu oči k obloze, ke korunám stromů.... a jen tak zírám a vnímám ten nádherný nekonečný prostor nad sebou, a najednou se moje předtím obří starosti a nepříjemné pocty začnou vytrácet a já cítím, že jsem součástí něčeho tak dokonalého jako je to co vidím svýma očima.

Báječně to funguje, když je příznivé počasí a mohu to dělat v lehu na zádech na zemi....

ale i když to nejde, protože že nepříznivé počasí, i chvilka zírání nad sebe se zakloněnou hlavou mi přinese příliv sil a optimizmu. Aloha!



39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page